Για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, τον πνιγμό του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά αλλά τη νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/9) η κλινική ψυχολόγος και Δρ. ιατρικής Σχολής, Άννα Κανδαράκη. «Θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να σταθεί δίπλα στους» σημείωσε.

«Είναι πολύ σημαντικό και δεν το υποτιμούμε. Εγώ θέλω να πω κάτι. Το πρώτο είναι πως δεν πρέπει να υποτιμούμε την ψυχική υγεία σε αυτές τις περιπτώσεις. Και το δεύτερο είναι πως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε σε δύο στάδια. Τώρα θα χρειαστεί διαχείριση της κρίσης, θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά δεν είναι μόνο το τώρα αλλά και το αργότερα, και θα πρέπει να χρειαστεί επανεξέταση» Άννα Κανδαράκη.

«Για να καταλάβουμε ποιες πληγές κουβαλάμε και για ποιο λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη δολοφονία του Αντώνη και στα βίντεο με τις συνομιλίες μεταξύ του πληρώματος που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα για το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το κίνητρο πίσω από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου, και στο οποίο ακούγεται ο ύπαρχος να λέει «Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός, γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω», είπε χαρακτηριστικά «Είναι από τα πιο σκληρά βίντεο».

«Δεν υπάρχει κέρδος, δεν υπάρχει δόλος δεν υπάρχει τίποτα. Απλά το κάνει επειδή έχει την εξουσία να αποφασίσει ποιος μπαίνει και ποιος όχι. Αυτό είναι το χειρότερο. Φανταστείτε να μην υπήρχε θάνατος. Δεν θα ήταν σημαντικό πως τον πετάει στη θάλασσα. Είναι πολύ σημαντικό ποιος άνθρωπος έχει εξουσία».

«Η λύση δεν είναι μόνο να προστατευτούν οι γυναίκες»

Σε σχέση με τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικός έστησε καρτέρι θανάτου στην εν διαστάσει σύζυγό του και αφού βεβαιώθηκε πως τα παιδιά είχαν μπει στο σχολικό, ανέβηκε στο διαμέρισμα τους και με μια καραμπίνα αφαίρεσε εν ψυχρώ την ζωή της, η κ. Κανδαράκη είπε πως θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται σε εμένα και κρύβονται από την Υπηρεσία ώστε να μην τους πάρουν το όπλο. Χρειάζεται προσοχή. Όταν λοιπόν, πει ”θα σε σκοτώσω’’ ή ‘’θα αυτοκτονήσω’’ δεν μπορούμε να το κουκουλώσουμε και να πούμε δεν το εννοεί. Υπάρχει από πριν μια προειδοποίηση. Μπορεί να μην είναι σωματική βία αλλά λεκτική. Η λύση δεν είναι μόνο να προστατευτούν οι γυναίκες. Το φαινόμενο δεν είναι πως είσαι κτήμα αλλά πως ‘’εγώ και εσύ είμαστε ένα’’» επεσήμανε.