Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Ραφήνας και αναμένοντας ρυμουλκό για να το επιστρέψει με ασφάλεια στη Ραφήνα, παραμένει το «Fast Ferries Andros» με 734 επιβάτες.

Tο πλοίο «Fast Ferries Andros» στις 07:30 ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. Ωστόσο, το δρομολόγιο τελικά ακυρώθηκε.

Λόγω της ιδιαίτερης έντασης των ανέμων το «Fast Ferries Andros» έμπλεξε την άγκυρά του στο επιβατικό πλοίο «Αικατερίνη Π,», το οποίο ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει στις 08.05 το δρομολόγιο Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Κατά την προσπάθεια να απεμπλακούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, συγκρούστηκαν ελαφρά.

Τελικά, ούτε το δρομολόγιο του «Αικατερίνη Π.» πραγματοποιήθηκε, καθώς λίγο αργότερα δόθηκε εντολή το πλοίο να κατευθυνθεί στο λιμάνι του Λαυρίου, με τους 391 επιβάτες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, αφού ενημερώθηκαν πως θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλο πλοίο με ευθύνη της εταιρείας.

Το «Fast Ferries Andros» που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο που έστειλε επιβάτης στο Νewsbeast έγινε επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Xαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε στο Newsbeast.gr επιβάτης του «Fast Ferries Andros», ο οποίος σημείωσε πως το τράνταγμα ήταν πολύ δυνατό και δημιουργήθηκε έντονη αναστάτωση στο εσωτερικό του πλοίου.

Το «Αικατερίνη Π» με μία άγκυρα, κατέπλευσε με ασφάλεια στο Λαύριο μεταφέροντας 391 επιβάτες. Όσοι δεν είχαν Ι.Χ. μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της ακτοπλοϊκής εταιρίας στη Ραφήνα.

Σε ένα άλλο βίντεο που έστειλε επιβάτης του πλοίου φαίνεται καθαρά πως έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων.

Αυτή τη στιγμή το Fast Ferries Andros που παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας έχει δεθεί με ασφάλεια από ρυμουλκό καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ ενώ στο σημείο αναμένονται άλλα δύο ρυμουλκά.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα επιχειρείται προσπάθεια απεμπλοκής της καδένας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ρυμούλκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να πέσουν στο σημείο δύτες προκειμένου να κόψουν την καδένα ενώ στη συνέχεια στο σημείο θα τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου τα ρυμουλκά να ανελκύσουν τις άγκυρες.

Δείτε φωτογραφίες