Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την δημιουργία της σειράς Mirrorless & Full Frame φωτογραφικών μηχανών Alpha, η Sony παρουσίασε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, την κορυφαία Alpha 9 III, την πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο* με καθολικό σύστημα κλείστρου που φέρνει επαναστατική αλλαγή στα δεδομένα φωτογράφισης αθλητικών δραστηριοτήτων και θεμάτων με έντονη κίνηση, με ταχύτατες συνεχείς λήψεις έως 120 καρέ το δευτερόλεπτο, χωρίς παραμόρφωση και συσκότιση.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία να τιμηθεί η προσφορά της Sony στον τομέα του Digital Imaging, αναδεικνύοντας την πορεία της σειράς Alpha, η οποία καλύπτει τις απαιτήσεις των έμπειρων επαγγελματιών φωτογράφων, αλλά και των ενθουσιωδών vloggers. Με βλέμμα στραμμένο στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται φέτος, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας αποτέλεσε το ιδανικό «τεραίν» για την παρουσίαση της νέας φωτογραφικής μηχανής και τον εορτασμό αυτής της επετείου, καθώς η σειρά Alpha είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καινοτομία στη φωτογράφιση σημαντικών αθλητικών δράσεων και διοργανώσεων.

Σε μία εκδήλωση με έντονο το αθλητικό στοιχείο, δεν θα μπορούσαν να μην είναι μαζί μας και διακεκριμένοι αθλητές προκειμένου να εμπνεύσουν το κοινό, αλλά και να βοηθήσουν στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της Alpha 9 III σε «πραγματικό» χρόνο. Ο Μανώλης Ζέρδεβας, τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Ασημένιος Ολυμπιονίκης και Ασημένιος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενέπνευσε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας την αξία των φωτογραφιών για τους αθλητές, καθώς μέσα από αυτές απαθανατίζονται και μένουν στην ιστορία οι λεπτομέρειες της έντονης προσπάθειας των αθλητών μετά από την επίπονη προετοιμασία τους για να ανταποκριθούν στο αθλητικό ιδεώδες και το κύρος υψηλού προφίλ διοργανώσεων. Υπογράμμισε πως η απαθανάτιση των κρίσιμων αποκρούσεων της καριέρας του με κορυφαίο φωτογραφικό εξοπλισμό, είναι σημαντική, αφού μέσα από τις φωτογραφικές λήψεις μπορεί να βιώσει ξανά μοναδικές στιγμές, όπως η απεικόνιση των σταγόνων του νερού και το πέταγμα στον αέρα, αποκρούοντας ένα κρίσιμο τελευταίο πέναλτι που έδωσε τη νίκη και μία κορυφαία διάκριση στην Εθνική μας ομάδα.

Παράλληλα, οι Βασίλης Ντούνης και Πάνος Τριανταφύλλου, μέλη της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Παραολυμπιονίκες, πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή επίδειξη ξιφασκίας με αμαξίδιο. Οι παρευρισκόμενοι μαγεύτηκαν από την ένταση της μάχης και τις αστραπιαίες και ακριβείς κινήσεις των δύο αθλητών, τις οποίες και μπόρεσαν να απαθανατίσουν και οι ίδιοι δοκιμάζοντας τις νέες Alpha 9 III, με το νέο full-frame αισθητήρα με καθολικό κλείστρο που επιτρέπει την καταγραφή εικόνων με ταχύτητα έως και 120 fps. Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε, αφού καταγράφηκαν φωτογραφίες εξαιρετικής ευκρίνειας, οι οποίες αποτύπωναν τις ταχύτατες κινήσεις των δύο αθλητών με ακρίβεια και χωρίς καμία παραμόρφωση.

Σε μία πολύ ιδιαίτερη αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, που αναπαριστά πιστά το Παναθηναϊκό Στάδιο, οι επαγγελματίες φωτογράφοι και Sony Alpha Ambassadors, Νικόλας Μάστορας και Νικόλας Καρανικόλας, αποκάλυψαν εντυπωσιακές εικόνες που απαθανάτισαν με την Alpha 9 III, εξηγώντας στο κοινό πως τα χαρακτηριστικά της νέας μηχανής παρέχουν απόλυτη ακρίβεια και επιδόσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες λήψης. 

O κ. Παντελής Μούτουλας, Cluster Commercial Head Greece and Cyprus, Sony, υπογράμμισε «Αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανος που έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε ένα σημαντικό ορόσημο για τη Sony και τη σειρά Alpha σε ένα χώρο εξαίρετης σημασίας για την Ελλάδα και τον αθλητισμό. Φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha έχουν απαθανατίσει κορυφαίες και ιστορικές αθλητικές στιγμές στα χέρια εξαίρετων φωτογράφων και είμαι σίγουρος πως η νέα Alpha 9 III θα παραμείνει πιστή σε αυτήν την παράδοση, προσφέροντας ακόμη περισσότερα εργαλεία στους δημιουργούς βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν το δημιουργικό τους όραμα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Sony Alpha 9 III επισκεφθείτε:

sony.gr/electronics/mihanes-me-enallaximous-fakous/ilce-9m3