Ακραίες καιρικές συνθήκες, ξηρασία, υπερβολική ζέστη, δυνατές βροχές & πλημμύρες, άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως τα μέσα του 21ου αιώνα, με τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή να κρίνει ότι η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας θα πρέπει να μείνει κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Η εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δημιουργώντας ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά, αποτελεί και μια ευκαιρία για βελτίωση και συνεργασία προς όφελος του πλανήτη. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ως μέρος της πρωτοβουλίας Science Based Target (SBTi), έχει θέσει στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων του άνθρακα κατά 37% έως το 2030 και να τις μηδενίσει έως το 2050.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε το AB Climate Hub, έναν ιστότοπο, προσβλέποντας στην αφύπνιση, την ενημέρωση και την προετοιμασία της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη παρακολούθηση, στοχοθέτηση και δημιουργία αναφοράς σχετικά με τη μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Μέσα από αυτήν την ενέργεια, η ΑΒ Βασιλόπουλος καλεί τους προμηθευτές της να θέσουν μεμονωμένους στόχους για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, παρακολουθώντας την πρόοδό τους σε ετήσια βάση.

O ιστότοπος AB Climate Hub παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, που συνεργάζονται με την ΑΒ Βασιλόπουλος, προκειμένου να μετρούν τις εκπομπές αερίων σε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους και να λάβουν μέτρα για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. 

Για ακόμη μία φορά, η ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοπορεί στην προστασία του κλίματος, θέτοντας τις βάσεις για πιο ανθεκτικές επιχειρήσεις και φροντίζοντας το περιβάλλον για όλους εμάς και τις επόμενες γενιές.

Διατροφή

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΑΒ Climate Hub, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο εδώ.