Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχωρά στην εξαγορά της Brown-Forman Finland Oy, την ιδιοκτήτρια του brand βότκας Finlandia. Το τίμημα της εξαγοράς, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, ανέρχεται στα 220 εκατ. δολάρια.

H Finlandia, η οποία εμφανίστηκε ως brand το 1970, αποτελεί ηγετική ετικέτα στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Coca-Cola HBC.

Η εξαγορά πραγματοποιείται μέσω της θυγατρικής της Coca-Cola HBC, CC Beverages Holdings II BV. Η ολοκλήρωση της προτεινόμενης συναλλαγής αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις.

«Η προτεινόμενη συναλλαγή αντιπροσωπεύει μία μοναδική ευκαιρία για την Coca-Cola HBC που ενισχύει το ταξίδι της προς το να γίνει ο κορυφαίος συνεργάτης αναψυκτικών 24/7. Η Coca-Cola HBC διανέμει τη Finlandia και άλλες μάρκες υψηλής ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών για περισσότερα από 17 χρόνια και αυτή η εξαγορά θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της σε περισσότερες από τις αγορές της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Έχοντας συνδεθεί με τη διανομή της Finlandia εδώ και 17 χρόνια σε πολλές αγορές, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη μοναδική ευκαιρία που θα υποστηρίξει την επιτάχυνση της επιχείρησής μας εντός εγκατάστασης σε περισσότερες από τις αγορές μας.