Για την πρόοδο της Ελλάδας παρά τις δυσκολίες στην ΕΕ μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, σε εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών. Στην εκδήλωση εκφωνεί ομιλία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι έχει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα σε σχέση με το χρέος.

Η Ιρλανδία και η Ελλάδα υπέφεραν στην τελευταία κρίση αλλά πλέον οι οικονομίες μας και το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα είναι έτοιμες να αντέξουν στους κραδασμούς. Οι οικονομίες μας έχουν απορροφήσει αυτό τον κραδασμό και αυτό δεν θα συνέβαινε πριν από 10 χρόνια.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ντόναχιου αναφέρθηκε στην ακρίβεια αλλά πρόσθεσε ότι χάρη στη συνετή διαχείριση των οικονομικών η κυβέρνηση μπόρεσε να στηρίξει του πολίτες.

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε ανακοινώσει μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για το 2022.

Είπε επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup ότι είμαστε σε δύσκολες στιγμές και είναι δύσκολο πολλές φορές να πείσεις τους πολίτες αλλά έχοντας πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργείται η δυνατότητα να συγκροτήσει κανείς έναν ενάρετο κύκλο.