Χρεοκοπία κήρυξε η Virgin Orbit Holdings του βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας. Η εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

Η Virgin Orbit Holdings, η οποία έχει την έδρα της στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας στο αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο της Περιφέρειας του Ντέλαγουερ επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, αφού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόλυση του 85% των 750 εργαζομένων της. Στο αίτημά της, η εταιρεία καταγράφει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 100 εκατομμυρίων δολαρίων και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αποστολή είχε απογειωθεί από την παράκτια πόλη Νιουκουέι, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία, με τον πύραυλο LauncherOne της Virgin να μεταφέρεται στο κάτω μέρος της πτέρυγας ενός τροποποιημένου Boeing 747 και να απελευθερώνεται αργότερα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Μια ανωμαλία, όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, εμπόδισε την επίτευξη του ύψους τροχιάς. Το αεροσκάφος-φορέας με την κωδική ονομασία Cosmic Girl επέστρεψε στο διαστημοδρόμιο του Νιουκουέι, αμέσως μετά τον εντοπισμό της ανωμαλίας.

Η Virgin Orbit είχε προγραμματίσει την ανάπτυξη εννέα μικρών δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO) στην πρώτη αποστολή της εκτός της βάσης της στις ΗΠΑ.