Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους φορείς, δήλωσε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Ταμείου, Καρολάιν Ατκινσον.

Η κ. Ατκινσον περιέγραψε ως «πολύ ισχυρό» το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου του Ταμείου και της ΕΕ στην Αθήνα, υπήρξε «πολύ στενή συνεργασία» με τις ελληνικές Αρχές, ενώ εκτίμησε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανανεώθηκε η λαϊκή υποστήριξη στα δύσκολα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Επανέλαβε, τέλος, ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εξετάσει την επόμενη χρονιά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό – και επικαλούμενη σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν – υπογράμμισε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες κινήσεις που μπορούν να γίνουν, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι δεν είναι της παρούσης.