Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να έχει ζητήσει ο Έλληνας ομόλογός του, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του γερμανού «τσάρου» της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, οι δύο πλευρές επιχειρούν να καθορίσουν το τετ α τετ για την Τρίτη στο Βερολίνο, καθώς τη Δευτέρα που αιτήθηκε από την ελληνική πλευρά δεν μπορεί να καταστεί δυνατό.

Το ραντεβού αναμένεται σύμφωνα με τον Μάρτιν Γέγκερ να οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα.

Αναφορικά με το αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης «Δυνατή, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΝΤ, αν και κάπως ασυνήθιστη, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητη» και αναφέρθηκε στο προηγούμενο της Ζάμπια τη δεκαετία του ’70.

«Εμείς πάντα πιστεύαμε -και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράστηκε σε αυτή την γραμμή- ότι η Ελλάδα βεβαίως θα ήταν σε θέση να καταβάλει τη σημερινή δόση. Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το βήμα, δεν μπορώ να σας απαντήσω -πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στους εκπρόσωπους της Ελλάδας»