Μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να υποστήριξαν ότι μια συμφωνία με τους δανειστές είναι κοντά και ότι η Αθήνα θα καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ την Παρασκευή.

Όμως παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν ανέφερε «ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην κατανόηση των δύο πλευρών» η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να απορρίπτει τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές επιδομάτων.

Όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και τις ΗΠΑ να ανησυχούν για τις απρόβλεπτες επιπτώσεις της συνέχισης των διαπραγματεύσεων ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας συρρικνώνονται και τελειώνουν, οι πιστωτές έδειξαν πρόθυμοι για συμβιβασμό, χαμηλώνοντας τα όρια του πρωτογενούς πλεονάσματος, γράφει το πρακτορείο.

Όπως σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η ελληνική απορρίπτοντας την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες όπως είπε στο ηλεκτρικό ρεύμα.