Το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες θα πρέπει να προχωρήσει σε τουλάχιστον μια συμβολική επίδειξη της προόδου της Ελλάδας, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να πείσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης που ρέουν προς τις ελληνικές τράπεζες με τους σημερινούς ρυθμούς τονίζει το Bloomberg.

Κατά το πρακτορείο το επόμενο «εμπόδιο» έρχεται την Τρίτη, όταν η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περίπου 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το Bloomberg σημειώνει πως αν και υπήρξε μια προσέγγιση δανειστών – Ελλάδας σε διάφορους τομείς, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τελική συμφωνία, παρά το ότι το πρόγραμμα της Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Αξιωματούχος της ΕΕ που επικαλείται το πρακτορείο ανέφερε ότι ενώ οι προθεσμίες δεν είναι παγιωμένες, μια τεχνική συμφωνία σχετικά με ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα θα πρέπει να επιτευχθεί από τις αρχές Ιουνίου, ώστε να υπάρξει χρόνος για την έγκριση από τις κυβερνήσεις των πιστωτών.

Σε τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα αναφέρεται και η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, η οποία υποστηρίζει πως «είναι γεγονός ότι στους κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών συζητείται ανοιχτά μια επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, «οι ειδικοί κάνουν λόγο για 30 δισ. ευρώ ή και περισσότερα, τα οποία θα χρειαστεί η Αθήνα το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία».