Επαναφέρει στο τραπέζι το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα ο υπουργός οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας επιμένει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί στο προσεχές μέλλον ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, το οποίο μάλιστα ο ίδιος έχει κοστολογήσει προκαταρκτικά στα 30-50 δισ. ευρώ.

Η Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους τέσσερις μήνες της παράτασης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας για να αξιολογήσει την κατάσταση της χώρας και τα επόμενα βήματά της, τα οποία όπως είπε ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, θα είναι μία τρίτη διάσωση, αναφέρει το Reuters.

«Έχουμε δώσει στους εαυτούς μας αυτούς τους τέσσερις μήνες, για να δούμε πρώτον ποια είναι η πραγματική κατάσταση, να δούμε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους και να προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε τι θα συμβεί μετά το οποίο ουσιαστικά είναι μία τρίτη διάσωση» τόνισε μιλώντας σε συνέδριο στη Βαρκελώνη.

Όπως είπε, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τις ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας και τις ωριμάνσεις χρέους στη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ με δήλωσεις του τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, είχε υποστηρίξει ότι οι χώρες τις ευρωζώνης βρίσκονται σε συνομιλίες για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδας ύψους μεταξύ 30-50 δισ. ευρώ.

Τότε η είδηση είχε διαψευστεί από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.