Ιδιαίτερα αρνητικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, στο ενδεχόμενο χορήγησης ενός «προγράμματος-γέφυρας» στην Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, κάτι που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν χορηγούμε δάνεια-γέφυρες», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα ελληνικά αιτήματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Σε πρακτικό επίπεδο η πρότασή μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα “πρόγραμμα-γέφυρα” από τώρα μέχρι το τέλος Μαΐου, το οποίο θα δίνει τόσο σε εμάς όσο και σε όλους χρόνο να πραγματοποιήσουμε τις συσκέψεις μας και να καταλήξουμε σε συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο έλληνας υπουργός μετά τη συνάντησή του με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας και της νέας κυβέρνησης, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα χωρίς χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του μήνα, σημειώνει το Bloomberg ενώ επισημαίνει ότι Βαρουφάκης- Ντάισελμπλουμ πρόκειται να συναντηθούν για δεύτερη φορά στις 11 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

«Θα είναι ένα πρώτο βήμα στον τρόπο που επιθυμούμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Υποθέτω ότι πολλές διαφορές πρέπει να γεφυρωθούν», υπογράμμισε.