Αυστηρό μήνυμα λίγες ώρες έπειτα από τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς ο οποίος διαμήνυσε στην Αθήνα πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Σε περίπτωση που δράσει μονομερώς και δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε ούτε οι εταίροι της θα είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως μετέδωσε η Handelsblatt, λίγες ώρες έπειτα από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δράσει μονομερώς και δεν τηρήσει τις συμφωνίες, τότε ούτε οι εταίροι της θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Όπως τόνισε, σε αυτή την περίπτωση, η Αθήνα δεν θα λάβει άλλη χρηματοδότηση και η χώρα δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότησή της.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι μπορεί να μιλήσει για παραχωρήσεις, μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στην ΕΕ.