Αφιέρωμα στο Γιάννη Βαρουφάκη κάνει το αμερικάνικο businessinsider που αναφέρεται στον Υπουργό Οικονομικών ως τον Έλληνα «γκουρού της θεωρίας Παιγνίων», που έχει στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο για την οικονομική πολιτική, αλλά και για το στυλ του αφού στις συναντήσεις του με τους ηγέτες εμφανίζεται με ασιδέρωτο και χωρίς γραβάτα, σαν να μεταφέρει το μήνυμα: «δεν παίζω με τους κανόνες σας».

Το αμερικανικό site στο δημοσίευμα του αναφέρει: «Είναι η φωνή και το πρόσωπο της ελληνικής κρίσης χρέους. Ωστόσο η θέση του για το ελληνικό χρέος δείχνει να μεταβάλλεται καθημερινά, όμως αυτό φαίνεται να λειτουργεί προς όφελος του. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του σαν φιλελεύθερο Μαρξιστή, έγινε υπουργός Οικονομικών μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Πριν εκλεχθεί στην ελληνική βουλή, ήταν καθηγητής οικονομικών. Δίδασκε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ξόδευε το χρόνο του σαν λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας».

Επίσης ειδική αναφορά γίνεται στην εξειδίκευση του κ. Βαρουφάκη στη θεωρία «Παιγνίων», σε μια στρατηγική που είναι γνωστή ως η θεωρία του τρελού, δηλαδή στο «να φέρεται κάποιος αρκετά τρελά, ώστε ο εχθρός του να φοβάται και να του δίνει περισσότερα από όσα ζητά».