Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βοήθεια για να προετοιμαστεί ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, προσθέτοντας ότι σύντομα η κυβέρνηση θα έχει ετοιμάσει το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέφαν Κιούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την εκροή κεφαλαίων από την Ουκρανία, η οποία έχει αυξηθεί από τότε που κλιμακώθηκαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκδιωχθεί ο Πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Είχαμε συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, ανταλλάξαμε πληροφορίες και στη συνέχεια τους καλέσαμε στην Ουκρανία για να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο Στέφαν Κιούμπιφ.

Πρόσθεσε ότι ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης θα υιοθετηθεί αύριο ή το αργότερο μεθαύριο και η Κεντρική Τράπεζα θα επεμβεί για τη συγκράτηση των απωλειών του νομίσματος της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που σταμάτησε η βοήθεια από τη Μόσχα, με αποτέλεσμα το Κίεβο να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.