Την άποψη ότι σε περίπτωση που ο συνασπισμός της καγκελαρίου Α. Μέρκελ επικρατήσει στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις ελληνικού τύπου για τα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης εξέφρασε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Ωστόσο, ο κ.Σόιμπλε υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια εξαίρεση, και συγκεκριμένα η ίδια η Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με το CNN αντιμετωπίζει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 δισ. ευρώ.

O κ. Σόιμπλε αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα» είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

«Μια ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του και όχι να ζητά περισσότερα χρήματα από τους άλλους.

«Αυτό μπορεί να το δει κανείς εάν κοιτάξει τα επιτόκια των κρατικών χρεών, τα οποία είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο.

Και οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της ευρωζώνης και ο μέσος όρος των ελλειμμάτων έχει μειωθεί σημαντικά σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία τρία χρόνια» τόνισε ο κ. Σόιμπλε, o οποίος αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια, αλλά δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει άλλο κούρεμα», είτε για την Ελλάδα είτε για άλλη χώρα της Ευρωζώνης.