Πρόταση στην τρόικα το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) να ονομάζεται εφ’ εξής Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και να εμπεριέχει έναν μειωμένο συντελεστή ο οποίος σε σχέση με το ΕEΤΗΔΕ θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξεως του 10% – 15% θα καταθέσει η Κυβέρνηση.

Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αποδώσει δημοσιονομικά 200 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα διαφορά που εκτιμάται στα θα καλυφθεί με τρεις τρόπους: από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των Δήμων. Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ και από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕEΤΗΔΕ ή ΤΑΠ..

Και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 140 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 60 εκατ. ευρώ από τα 200 εκατ. ευρώ της απώλειας, θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει το ΕΕΤΗΔΕ σε σχέση με αυτή ου υπολογίζει η τρόικα.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εντάξει στο σύστημα και τα αγροτεμάχια.