«Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα», θα είναι το θέμα του σημερινού 14ου ετήσιου συνεδρίου της Capital Link, στο Metropolitan Club του Μανχάταν. Κύριος ομιλητής, κατά τη διάρκεια γεύματος, θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, θα συμμετάσχουν με ομιλίες, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Capital Link, «το συνέδριο πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την απόφαση του Eurogroup, που διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, βάζοντας τέλος σε μακρά περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποδύονται σε έναν ηράκλειο αγώνα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο επενδυτικό κοινό και την προσέλκυση επενδύσεων».

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ανώτατα στελέχη μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και εταιρειών πολλών και διαφορετικών κλάδων, καθώς και κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας.