Το πρόγραμμα της Ελλάδας και η κατάσταση στην Ισπανία, μετά την τέταρτη προσπάθεια που έκανε την Παρασκευή η κυβέρνηση στη Μαδρίτη για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα της χώρας, θα συζητηθούν πιθανόν στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα στις 6 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει έρθει στο προσκήνιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς οι αξιωματούχοι αρχίζουν να σταθμίζουν τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν από την υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό. Ο αναπληρωτής διοικητής της Σουηδικής Κεντρικής Τράπεζας Περ Γιάνσον δήλωσε, σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρώπης συζητούν το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και το πώς θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από αυτό, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.