Διευρύνει την παρουσία της στο χώρο της βιομηχανίας και των μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων η REDEX A.E., αποτελώντας τον βραχίονα ενεργειακής θωράκισης μιας επιχείρησης.

Η REDEX που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στην βιομηχανία καθώς και σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, προσφέρει σειρά καινοτόμων λύσεων που βασίζονται στην απομείωση του κόστους μέσω της βελτιστοποίησης της ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος.

Υπογραμμίζεται ότι οι επεμβάσεις που υλοποιεί η εταιρεία προσιδιάζουν με τη λειτουργία ενός one stop shop δεδομένου ότι παρέχουν καθετοποιημένες λύσεις σε κάθε επιχείρηση.

Σχεδιάζονται από το τμήμα μελετών της και προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εγκατάστασης, εξασφαλίζοντας το μέγιστο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας στο μικρότερο δυνατό κόστος.

Ενδεικτικό της δυναμικής της εταιρείας και της μοναδικότητας των προσφερόμενων προϊόντων της είναι:

  • Η γραπτή εγγύηση του αποτελέσματος και του χρόνου απόσβεσης της επένδυσης
  • Η εφαρμογή τους χωρίς την παραμικρή όχληση της λειτουργίας των εργοστασίων
  • Η δυνατότητα επέκτασης ή προσαρμογής τους σε περιπτώσεις αλλαγής εξοπλισμού ή εγκατάστασης νέων γραμμών παραγωγής
  • Η ποιοτική βελτίωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (αύξηση του βαθμού απόδοσης λειτουργίας των κινητήρων και μετασχηματιστών ισχύος, αύξηση της εφεδρείας της ηλεκτρικής εγκατάστασης λόγω μείωσης των ρευμάτων γραμμής) που επιφέρει προστασία και αύξηση της διάρκειας ζωής του Η/Μ εξοπλισμού με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των ενεργειακών έργων που έχει αναλάβει η REDEX την τελευταία 4ετία:

  • ξεπερνά τα 40MVA (40.000KVA) εγκατεστημένης ισχύος
  • έχει υπερβεί κατά 35% τα ελάχιστα εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης
  • αποσβένονται κατά Μ.Ο σε λιγότερο από 2 έτη
  • έχουν οδηγήσει σε μείωση >10.000tn ρύπων CO2

Μεταξύ των πελατών της εταιρείας συγκαταλέγονται κάποιες από τις πιο γνωστές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, όπως οι εταιρείες Ελληνικά Καλώδια (Cablel), Elval Colour, Knauf, Green Cola καθώς επίσης και μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Επισημαίνεται ότι πέραν των λύσεων βελτιστοποίησης ποιότητας ισχύος η REDEX προσφέρει άμεσα εφαρμόσιμες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας μέσω επεμβάσεων στον φωτισμό, στο κτιριακό κέλυφος, στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, στα συστήματα πεπιεσμένου αέρα, στα συστήματα βιομηχανικής ψύξης κλπ.

Όπως προσθέτει ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDEX Κ. Κων/νος Τερζητάνος : «Η Ελλάδα διαθέτει καινοτόμες βιομηχανίες, που εξάγουν μεγάλο τμήμα της παραγωγής τους και συνεχώς αναζητούν τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας, που θα τις καταστήσει ανταγωνιστικότερες έναντι του εγχώριου και του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι αυξητικές τάσεις στην τιμή του ρεύματος, καθιστούν τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας επιτακτικότερες από ποτέ».