Ότι η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς, αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνη, δήλωσε στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Πρόκειται για τον πρώτο Γερμανό αξιωματούχο, που θέτει επισήμως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup, για την ανάγκη ορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου, που θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει ο Ρέσλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, που πρόκειται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

«Αν οι Έλληνες δεν είναι σε θέσει να τα καταφέρουν, τότε πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλάβει μια ισχυρότερη ηγεσία από το εξωτερικό, για παράδειγμα η Ε.Ε.» σημειώνει χαρακτηριστικά.