Με την «γκιλοτίνα» της χρεοκοπίας να απειλεί την Ελλάδα, η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα τα νέα επώδυνα διαρθρωτικά και δημοσιονομικά μέτρα, για τα οποία έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου, με το 6ο μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής της 31ης Οκτωβρίου 2011, κατ τα οποία προβλέπουν μειώσεις μισθών για τον ιδιωτικό τομέα, περικοπές επιδομάτων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και «ψαλίδισμα» σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Με αυτές τις προϋποθέσεις η τρόικα συζητά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, του νέου μνημονίου ή μνημονίου Plus, με την χώρα μας. Αυτό σημειώνει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. «το Μνημόνιο αυτό θα συνοδεύει και τη νέα ταπεινωτική σύμβαση δανεισμού του Ελληνικού δημοσίου με άλλα 130 δισ. ευρώ«, όπως σημειώνει.

Το χρονοδιάγραμμα, εν αναμονή και των εξελίξεων με το «θρίλερ» του PSI, είναι ιδιαίτερα στενό, καθώς πρέπει μέσε στις επόμενες 8 ημέρες να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες με το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει και τα διαρθρωτικά μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν «άρον-άορν», ενώ η τρόικα απαιτεί να εγκριθούν από την βουλή, πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα περιθώρια διαπραγμάτευσης του κ. Παπαδήμου με τους τροϊκανούς, είναι σχεδόν ανύπαρκτα.