Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για την χορήγηση ευνοϊκών μικροδανείων, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Το χρηματοδοτικό εργαλείο Jeremie είναι ένα πλαίσιο που παρέχει μια σειρά συνεκτικών δράσεων για την προώθηση της αύξησης της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

«Το προτεινόμενο χρηματοδοτικό μέσο έχει σαν στόχο την υποστήριξη νεοϊδρυθέντων (που λειτουργούν μετά από την 1/1/2005) πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως ορίζονται στη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ στην Ελλάδα με τη χορήγηση ευνοϊκών δανείων», συνεχίζει το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων έχει ξεκινήσει, μέσω της Alpha Bank, και θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου του 2012. Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφέρει:

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για την χορήγηση ευνοϊκών μικροδανείων, έως 25.000 ευρώ, σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη της ελληνική επικράτεια από το Jeremie, μέσω της Alpha Bank. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως προς την Τράπεζα έχει ορισθεί η 31.8.2012, εκτός εάν ο προϋπολογισμός του προγράμματος εξαντληθεί νωρίτερα.

Συνολικά πρόκειται να διατεθούν στην αγορά μικροδάνεια με ευνοϊκό επιτόκιο, συνολικού ύψους περισσότερο από 60 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 30,330 εκατ. ευρώ ενώ για το εν λόγω προϊόν ο επιλεχθείς, μέσω διαγωνισμού, Ενδιάμεσος Οργανισμός (Alpha Bank) θα συνεισφέρει αντίστοιχο με τη δημόσια δαπάνη ποσό (30,330 εκατ. ευρώ), ώστε να επιμεριστεί ο κίνδυνος και να μειωθούν οι απαιτούμενες εξασφαλίσεις και τα επιτόκια για τη χορήγηση των δανείων.