Συνεχίζονται οι επαφές της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ενδιαφερόμενους επενδυτές, αφού μετά την χθεσινή συνάντηση με εννεαμελή αντιπροσωπεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων επίκειται και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη από τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους.

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επίσημα στελέχη των Ρωσικών Σιδηροδρόμων συναντήθηκαν με τη διοίκηση της εταιρίας, τον διευθύνοντα σύμβουλο Φίλιππο Τσαλίδη και τον πρόεδρο Παναγιώτη Θεοχάρη προκειμένου να ενημερωθούν για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και την πορεία της για το 2015.

Επισημαίνεται, πως η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας και των προοπτικών συνεργασίας που ανοίγονται στους τομείς των μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους υποψήφιους επενδυτές της εταιρίας, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα (κράτησε περίπου 1,5 ώρα), η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε μια πλήρη παρουσίαση, δίνοντας στοιχεία για την επιβατική κίνηση και διευκρινίσεις για τα εμπορευματικά τρένα, δεδομένου ότι οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και για την ΕΕΣΣΤΥ(Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίο Υλικού) που βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Υπενθυμίζεται πως ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εκδηλώσει εκτός από τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους (Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A.) και τους Ρωσικούς (Open Joint-Stock Company “Russian Railways”) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών, ενώ 22 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με τον Ρώσο ομόλογό του

Εξάλλου, συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σόκολοφ θα έχει ο υπουργός υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για το Σότσι της Ρωσίας για να λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Μεταφορών των χωρών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης είναι συζήτηση για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, καθώς και συζήτηση του θέματος της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των μεταφορών και του τουρισμού στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.