Με τα μέτρα που πήρε η Ευρώπη για να στηρίξει την Ελλάδα και να διασφαλίσει άλλες χώρες της Ευρωζώνης οι αγορές θα ξεπεράσουν τους φόβους μετάδοσης της κρίσης χρέους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Είναι μία κίνηση προς την πραγματικότητα για τις αγορές, τους επενδυτές, την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε και τόνισε πως «η αποδοχή της πραγματικότητας είναι το πρώτο βήμα για να κινηθούμε προς ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Νταλάρα εξέφρασε την άποψη πως το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν πρόκειται να εκτροχιαστεί από μία πιθανή περίοδο προσωρινής επιλεκτικής χρεοκοπίας. «Δεν νομίζω ότι η επιλεκτική χρεοκοπία θα έχει οποιαδήποτε σημαντική συνέπεια», είπε, προσθέτοντας ότι «η επιλεκτική χρεοκοπία είναι μία προσωρινή περίοδος, την οποία περνάς για να φθάσεις σε μία καλύτερη θέση».

Το πακέτο για την Ελλάδα δείχνει ότι αυτή βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά και δημοσιονομικά τους προβλήματα. «Η εκδήλωση από τους ηγέτες της Ευρώπης ότι μπορούν να ελέγξουν μία εξαιρετικά σύνθετη και μοναδική κατάσταση κρατικού χρέους θα χαλαρώσει τη μετάδοση της κρίσης μέσω των αγορών σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.