Φρένο στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ βάζει η εμπλοκή στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές εμμένουν στις θέσεις τους.

Ακόμη  δεν έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές για ακόμα 9 προαπαιτούμενα, με σημαντικότερα τα ισοδύναμα μέτρα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και την υλοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τα 49 προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί πλήρως τα 34, ενώ σε 5 υπάρχει καταρχήν συμφωνία αλλά απομένει να καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Με τα δεδομένα αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση στο Euroworking Group της ερχόμενης Πέμπτης για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και το θέμα παραπέμπεται στο Εurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Πάντως σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με δέσμη προαπαιτουμένων που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο και το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης θα ενημερώσει την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις νέες ρυθμίσεις για τις τράπεζες.