Την ελπίδα ότι «οι χώρες της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN.

«Έχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους», σημείωσε η κυρία Λαγκάρντ.

Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε της θέσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη. «Αυτό που από πλευράς μας έχουμε τονίσει στους Ευρωπαίους είναι ότι ανεξάρτητα με τον τρόπο που θα επιλεγεί, πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, ώστε να περάσει η χώρα σε μια βιώσιμη πορεία τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ ενώ εκτίμησε πως η πιο πιθανή επιλογή είναι η επιμήκυνση του χρέος και όχι τόσο το κούρεμα στην ονομαστική του αξία, κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Τέλος αναγνώρισε ότι η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι δύσκολη, καθώς καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.