Το άσχημο κλίμα στο Eurogroup του Σαββάτου, αποτυπώνει πηγή του Reuters, περιγράφοντας τη Σύνοδο σαν «νηπιαγωγείο».

Τόσο φορτισμένο ήταν το κλίμα μετά από 9 ώρες διαβουλεύσεων, που ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διέκοψε τη συνεδρίαση λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την ελπίδα ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι την Κυριακή με καθαρό νου, όπως σημειώνει το Reuters.

«Ήταν τρέλα, ένα νηπιαγωγείο», δήλωσε μια πηγή με γνώση των διαβουλεύσεων του Eurogroup. «Τα άσχημα συναισθήματα είχαν καταλάβει τους πάντες».

Μια άλλη πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι η διακοπή έγινε εξαιτίας μιας ιδιαίτερα έντονης συνομιλίας μεταξύ του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του γερμανού υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν συμμετέχοντα που δεν κατονομάζεται, ο Σόιμπλε είπε στο Ντράγκι: «Δεν είμαι ηλίθιος».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters, η Γαλλία είχε συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για να διαμορφωθούν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Μαζί με την Ιταλία, η Γαλλία ανησυχεί για τις ελληνικές υποσχέσεις, αλλά ανησυχεί και πως η Γερμανία ή τουλάχιστον ο Σόιμπλε, είναι πολύ άκαμπτος.

Μετά από μήνες απογοήτευσης με τον πρώην έλληνα υπουργό Οικονομικών, ορισμένοι υπουργοί ήταν θυμωμένοι με τον Σόιμπλε: «Άλλαξε ρόλο με αυτόν του Βαρουφάκη», δήλωσε η πηγή του Reuters.