Ξεκάθαρη πλειοψηφία, σχεδόν συναίνεση, υπάρχει στο Eurogroup που αποκλείει την παράταση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στούμπ προσερχόμενος στο Eurogroup, τονίζοντας πως «το Σχέδιο Β έχει γίνει Σχέδιο Α».

Πρόσθεσε ότι η χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη και πως ως ευρωπαϊστής, αισθάνεται λύπη για τον ελληνικό λαό.

Σεβόμαστε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα, ωστόσο έχει εκλεγεί για να παίρνει αποφάσεις και αυτό θα έπρεπε να κάνει, είπε προσερχόμενος ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πήτερ Καζιμίρ. Ανέφερε πως αν η Ελλάδα απορρίψει την πρόταση που είναι στο τραπέζι, το πρόγραμμα έχει τελειώσει.

Τέλος,ο Μαλτέζος, υπουργός Οικονομικών, Έντουαρντ Σκιλούνα δήλωσε πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι μια νομιμοποιημένη κίνηση για κάθε κυβέρνηση, ωστόσο η απόφαση αυτή της Ελληνικής κυβέρνησης έρχεται σε μια ατυχή στιγμή, καθώς μένουν λίγες μέρες για τη λήξη της παράτασης. Όπως σημείωσε θα έπρεπε να την είχε λάβει νωρίτερα, γιατί σήμερα ο σκοπός της συνάντησης ήταν να καταλήξουμε σε μια απόφαση και να ζητήσουμε την έγκρισή της αύριο από τα κοινοβούλια.