Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία εμφανίστηκε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Έχουν εντατικοποιηθεί οι επαφές. Όλα δείχνουν ότι επιδιώκεται να έρθει στο τραπέζι μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό», τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Μιλώντας για τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του κράτους ανέφερε «Το ταμείο έχει τόσα χρήματα ώστε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στο χρόνο που πρέπει. Αυτό είναι το ζητούμενο σε μια οικονομία».

Ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε ότι οι πληρωμές και οι υποχρεώσεις που υπάρχουν μπορούν να γίνουν. «Τη Δευτέρα έχουμε πληρωμές να κάνουμε, αυτές θα γίνουν κανονικότατα», σημείωσε και συμπλήρωσε «παρά τα όσα έχουν ακουστεί εμείς είμαστε στη θέση να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας εγκαίρως».

«Από τώρα μέχρι τέλος του μηνός υπάρχουν 15 παράγοντες που θα επηρεάσουν την ρευστότητα της χώρας. Πάντα επιδιώκουμε να βρούμε λύσεις στους χρόνους που πρέπει». Την απάντηση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση αν θα είναι σε θέση η χώρα να πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν κλείσει συμφωνία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε ότι για να πάει η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες κάποιος καλός οιωνός υπάρχει προσθέτοντας πως ότι είναι να έρθει πρέπει να έρθει πολύ γρήγορα γιατί το κλίμα αβεβαιότητας πρέπει να τελειώσει γιατί βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο.