Με δύο «δύσκολες » συναντήσεις ξεκινά σήμερα ο υπουργός οικονομικών τις συναντήσεις συνεργασίες με υπουργούς για την σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου της περιόδου 2012-2014.

Οι πρώτες συναντήσεις έχουν προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και την υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου. Τόσο ο κ.Ραγκούσης όσο και η κ. Διαμαντοπούλου έχουν εκφράσει ενστάσεις για πολλούς χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου με τελευταία αυτή για την ανακοίνωση από την τρόικα της πώλησης δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πάντως από αυτές τις συναντήσεις και τις άλλες που θα ακολουθήσουν πρέπει να εξοικονομήσει δια της μεθόδου των περικοπών 18 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος τετραετίας. Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ περίπου στο τέλος του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις της τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο αφορούν στα εξής: αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακούς φορείς, πάγωμα προσλήψεων και μείωση του μισθολογικού κόστους.

Περικοπή επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας. Κατάργηση φορέων στο δημόσιο τομέα και συγχώνευση άλλων. Μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, με μείωση των συντελεστών αποσβέσεων. Μείωση των αμυντικών δαπανών για όλο το διάστημα έως το 2014.