Στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε αντιπροσωπεία του ΔΝΤ με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στο Βελιγράδι επισημάνθηκε η αναγκαία εφαρμογή αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας για την επιβίωση της σερβικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ, ‘Αλμπερτ Τζάγκερ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς και την υπουργό Οικονομικών, Ντιάνα Ντραγκουτίνοβιτς κι έπειτα από την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Τζάγκερ ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η σερβική κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα, καθώς και στους τομείς της υγείας και του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο κ. Τσβέτκοβιτς επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως τα επίπεδα των μισθών πρέπει να διατηρηθούν στα προβλεπόμενα επίπεδα, προκειμένου να μην υπάρξει παρέκκλιση από την πορεία υλοποίησης της δανειοδοτικής συμφωνίας.

Όπως, εξάλλου, υπογραμμίσθηκε από τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης, Γιόβαν Κρκόμπαμπιτς στις συνομιλίες των δύο μερών εξετάστηκε και το θέμα της επέκτασης της δανειοδοτικής συμφωνίας της Σερβίας με το ΔΝΤ.

Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα παραμείνει στη Σερβία μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την έβδομη αναθεώρηση της δανειοδοτικής συμφωνίας, συνολικού ύψους 2,87 δισεκατομμυρίων ευρώ.