Οι εκμεταλλευτές ταξί δικαιούνται την έκπτωση του ΦΠΑ που προβλέπεται στο πλαίσιο του πενταετούς διακανονισμού, στην περίπτωση που έχουν αγοράσει πριν την 1.7.2010 (ημερομηνία ένταξης στο καθεστώς τήρησης βιβλίων και στοιχείων του ΚΒΣ) μεταχειρισμένο ΕΔΧ αυτοκίνητο μαζί με την άδειά του από άλλον εκμεταλλευτή και εφόσον δεν έχει παρέλθει η πενταετής περίοδος διακανονισμού από την αρχική αγορά του αυτοκινήτου, διευκρινίζει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή προβλήματα που προέκυψαν από την ένταξη των εκμεταλλευτών ταξί στο νέο φορολογικό καθεστώς.

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η μεταφορά μαθητών απαλλάσσεται από το ΦΠΑ μόνο όταν παρέχεται από ιδιωτικά ή δημόσια εκπαιδευτήρια, θεωρούμενη ως υπηρεσία στενά συνδεόμενη με τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Αντίθετα, δεν απαλλάσσεται από το ΦΠΑ η υπηρεσία μεταφοράς που παρέχεται από τρίτες επιχειρήσεις, που δεν είναι εκπαιδευτήρια. Έτσι, η υπηρεσία μεταφοράς μαθητών που πραγματοποιείται από εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ, μη εξαιρουμένης και της μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες, δεν απαλλάσσεται από το ΦΠΑ.