Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά της πολυτελούς φιλοξενίας πραγματοποιεί ο κυπριακός όμιλος, Thanos Hotels and Resorts, παρουσιάζοντας ένα επενδυτικό πλάνο με ορίζοντα 3ετίας με στόχο να ανοίξει 10 νέα ξενοδοχεία.

Το 2023 ο όμιλος επέλεξε τη Μύκονο για να παρουσιάσει ένα νέο ξενοδοχειακό concept, τα Amyth Hotels. Tο πρώτο ξενοδοχείο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2023 στον Άγιο Στέφανο, ενώ τον Μάιο του 2024 θα ανοίξει ένα νέο Amyth στο δημοφιλές Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Παράλληλα, ο όμιλος θα παρέχει στην ελληνική αγορά αναβαθμισμένες υπηρεσίες hotel management μέσω συνεργασιών με asset owners αλλά και με υφιστάμενους ξενοδόχους.

Το επενδυτικό πλάνο για την ελληνική ultra-luxury αγορά

Η στρατηγική εισόδου στην ελληνική αγορά είναι πολυεπίπεδη και στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες.

Επέκταση των Amyth Hotels: Το πλάνο του ομίλου στοχεύει στο άνοιγμα 10 Amyth Hotels στην Ελλάδα, σε συνέχεια των δύο πρώτων που λειτουργεί στη Μύκονο (Άγιος Στέφανος και Super Paradise). Η διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με asset owners προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο των Amyth Hotels και σε άλλες ελληνικές τοποθεσίες, στοχεύοντας να προσθέσει έναν συνδυασμό γνωστών, ανερχομένων αλλά και καινούργιων προορισμών.

Δημιουργία ελληνικού «Anassa»: Επιθυμία του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα τη «ναυαρχίδα» του, το Anassa, κίνηση η οποία θα θέσει νέα standards για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην ελληνική αγορά. Το ξενοδοχείο 5* plus αστέρων Anassa λειτουργεί στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο από το 1998 και έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο της «Βασίλισσας των ξενοδοχείων της Μεσογείου», ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κατέχει τη θέση του κορυφαίου resort στο νησί. Επιβλητικό αλλά και ανεπιτήδευτα μεγαλοπρεπές, καλεί τους επισκέπτες του να απολαύσουν τη μεσογειακή φιλοξενία και τον τρόπο ζωής, φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με τη γη της Μεσογείου.

B2B με Hotel Management και Consulting: Ο όμιλος θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε asset owners που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του.

Αναφερόμενος στο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο εισόδου στην ελληνική αγορά, ο CEO του ομίλου, κ. Θάνος Μιχαηλίδης σχολίασε:

«Μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας».

Ενισχύοντας τη δυναμική της εισόδου του στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη το ταχέως αυξανόμενο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει η χώρα μας στον κλάδο της υπερπολυτελούς φιλοξενίας, ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts εξετάζει μεταξύ άλλων και την υλοποίηση στρατηγικών συνεργασιών έτσι ώστε μελλοντικά να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο επενδυτικό του πλάνο.

Άλλωστε, ο όμιλος διαθέτει ήδη στην επιχειρηματική του κουλτούρα την απόκτηση assets με συν-επενδυτές και γι’ αυτόν τον λόγο είναι στρατηγικής σημασίας η απόφαση να εισάγει στην ελληνική αγορά και την Thanos Hotel Management.