Επίσκεψη στην Λάρισα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης σήμερα και συγκεκριμένα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της πόλης, τη ΔΟΥ Λάρισας, αλλά και την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Στόχος της επίσκεψης ήταν ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών που υπάρχει για να συνομιλεί με την αγορά, αναφορικά και με τα νέα φορολογικά μέτρα.

Ο κ. Θεοχάρης σε δήλωση του αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν στα τιμολόγια, αλλά και στην επέκταση της χρήσης των POS, σημειώνοντας ότι «από 1η Ιανουαρίου μπαίνει ο κωδικός QR στα τιμολόγια, η επέκταση του POS σε 35 νέους κλάδους και τη σύνδεσή του με τις ταμειακές μηχανές, το κλείδωμα των δηλώσεων του ΦΠΑ με το My Data, ώστε να συμφωνούν με τα στοιχεία που παίρνουμε από το My Data.

Όπως είπε, υπάρχουν μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες αφορούν ουσιαστικά ζητήματα υλοποίησης, τονίζοντας πως «πρέπει να ακούμε την αγορά, να βλέπουμε τις δυσλειτουργίες, να επεμβαίνουμε, να τις διορθώνουμε, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καθυστερήσεων και βέβαια να το κάνουμε με τρόπο που θα μπορέσει να υλοποιήσει η αγορά».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τονίζοντας πως υπάρχουν δυο ειδών αντιδράσεις.

Όπως είπε, υπάρχουν αντιδράσεις στον τρόπο υλοποίησης σε βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, «ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και τελικά να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι και το να μπουν τα POS σε όλη τη λιανική. Υπάρχουν και αντιδράσεις οι οποίες είναι εδώ για να σαμποτάρουν τη διαδικασία. Τις πρώτες τις ακούμε, στις δεύτερες κωφεύουμε και δεν πρόκειται να τις δεχτούμε, διότι δεν δέχονται την ουσία της προσπάθειας, που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».