Όσοι χρειάζεστε 10.000 ευρώ (και ποιος δεν τα χρειάζεται θα μου πείτε) και είστε πολύ διαταραγμένοι, ευελπιστώντας να κερδίσετε μια εξάμηνη θεραπεία εντελώς δωρεάν, βιαστείτε! Στην Α’ νευρολογική κλινική του Τζέιμς Λόρενς, οι ανταγωνιστές σας είναι πολλοί. Η πρωταγωνίστρια όμως «της ιδιαιτερότητας» δρόμο κλέβει, δρόμο αφήνει κι ανεβαίνει στη σκηνή. Μόνον αν έχετε κάνει τρεις διαλυμένους αρραβώνες, 16 αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας και νιώθετε καταστολή από το Cipralex μπορείτε να έχετε έναν μη-υγιή συναγωνισμό με την Βούλα Νικολάου, που την υποδύεται με απερίγραπτο κέφι η Σοφία Μουτίδου.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Είναι μια νέα γυναίκα, ιδιαζόντως νευρική λόγω αγαμίας, αλλά και της γενικότερης μίζερης κατάστασης. Μια γυναίκα που πρόλαβε τους άντρες με τρίχα στο σώμα τους και τώρα πασχίζει απελπισμένα να βρει έναν άντρα «που να γα@@ί». Όμως, «ο ΦΠΑ είναι κακό μαντάτο στα μου@@ά κι έκανε τ’ αρχ@@α τρίμματα». Φοβάται πως ο καβάλος έχει ταξικό ενδιαφέρον κι όταν θα ρθει η ανάπτυξη, δεν θα βρει κανένα ζωντανό. Μήπως έχει άδικο; Όλα της έχουνε σμαραλιάσει την αντοχή, τα νεύρα της τσατάλια. Άντρες όλων των χρωμάτων, ψηλοί και κοντοί την αποκαρδιώνουν διαρκώς. Έρωτας, γάμος, θρησκεία και παπάδες, πολιτικοί με καλές λέξεις και βρώμικες προθέσεις, προκαλούν τη γλώσσα της που πάει ροδάνι. Με λέξεις κακές κι απαγορευμένες σπάει το φράγμα της σεμνοτυφίας και της ηθικολογίας, απενεχοποιώντας το λόγο που καθαγιάζεται με τρελό γέλιο.

Η πρωταγωνίστρια με αστείρευτη διάθεση, χιούμορ, κυρίαρχη του ρυθμού, των κινήσεων, των προκλήσεων και του επικοινωνιακού παιχνιδιού με το κοινό καταργεί την σοβαροφάνεια. Με μια σουρεαλιστική» εμφάνιση δημιουργεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και παρείστικης διάθεσης με λυτρωτικό αποτέλεσμα. Μαζί της, ανάμεσα στους θεατές και ο νοσοκόμος της κλινικής, Δημήτρης Τσιώκος, για να την επαναφέρει στην… τάξη.

Μια φρέσκια, ιδιόρρυθμη κι αναρχική παράσταση -κάτι μεταξύ stand up comedy και θεατρικού μονολόγου- που έγραψε και σκηνοθέτησε η Ομάδα Δέλτα θα σας ευφράνει θα σας αποσυμπιέσει και θα σας θυμίσει τι σημαίνει γέλιο.

Πληροφορίες παράστασης

Παραγωγή: PROGRESS ADVISORS
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ομάδα ΔΕΛΤΑ
Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου
Συμμετέχει ο Δημήτρης Τσιώκος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια:  Αλέξανδρος Ρήγας

Το θέαμα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα, 6 Ιουνίου

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο)

Ώρα έναρξης: 22.00 μ.μ.

Διάρκεια έργου: 90 λεπτά.  Διάρκεια δρώμενου (με διάλειμμα): 120 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι (με επίδειξη αντίστοιχης κάρτας): 12 ευρώ

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 και 6951787821

Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός)
Τηλ.: 2103412313