Όσοι αναζητάτε αφορμή για μια έξοδο με τους φίλους σας τα στέκια που ακολουθούν αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή.

Με ατμοσφαιρικούς εξωτερικούς χώρους, ωραίες μουσικές και προσεγμένα ποτά και cocktails μετατρέπονται σε στέκι για να τα προτιμήσετε ξανά και ξανά.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του. Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη αυλή που καλεί για ποτά και cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό.