Παρεΐστικα μεζεδοπωλεία, μοντέρνες ταβέρνες και εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα στρώνουν τραπέζια έξω σε αυλές και πεζόδρομους στο Περιστέρι, την Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω.

Επιλέξτε κάποιο από τα πέντε στέκια που ακολουθούν και μην διστάσετε να αφεθείτε σε παρεΐστικες μεζεδοκαταστάσεις που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστες.

Δράμι

Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην Αγία Βαρβάρα (Σίφνου 4 και Χανίων 47) που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις πλούσιες μερίδες και την value for money φιλοσοφία του. Η εικόνα του θυμίζει πολύ παραδοσιακό μπακάλικο του ’50, ενώ η κουζίνα του δηλώνει μια αδυναμία στο κρέας.

Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας, δημιουργούν γευστικούς μεζέδες για την παρέα. Ενημερωμένη λίστα σε ούζου και τσίπουρο και κρασί από Έλληνες μικροπαραγωγούς

Κότταβος

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις πολύ κοντά στην πιάτσα της Βεάκη, στο Περιστέρι (Μιλτιάδου 14). Πρόκειται για μοντέρνα ελληνική ταβέρνα, που λειτουργεί σε έναν χώρο με ρετρό αισθητική και αύρα που ταξιδεύει στο χρόνο. Προϊόντα επιλεγμένα από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας γευστικά πιάτα.

Δάφνη

Προτάσεις της κλασικής, ελληνικής κουζίνας πρωταγωνιστούν στον κατάλογο της Δάφνης, στον πεζόδρομο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (νο 86) στο Περιστέρι. Καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες της εποχής μαγειρεύονται με ιδιαίτερη μαεστρία και μεράκι, δημιουργώντας πιάτα που θα σας κάνουν να ξαναέρθετε.

Στα συν και τα εξαιρετικά γλυκά. Σπιτική θαλπωρή και ζεστή ατμόσφαιρα στον υπέροχο χώρο του, ο οποίος διαθέτει και τραπεζάκια έξω.

Αγροτικόν

Οι συστάσεις είναι περιττές, για ένα από τα πιο διάσημα στέκια όχι μόνο στο Περιστέρι (Καρπενησίου 52), αλλά σε όλα τα δυτικά προάστια. Φθηνά ποτά και γευστικοί μεζέδες στα μυστικά της επιτυχημένης λειτουργίας του από το 2012, που το έχουν καθιερώσει σε σημείο αναφοράς.

Ένα ρακάδικο με την αίσθηση παραδοσιακού καφενείου, σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια, μαγειρεμένα σπιτικά που συνοδεύονται με κρητική ρακή και τσίπουρο Τυρνάβου.

Ρακαδημία

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας (Αγίας Λαύρας 9 & Αγίου Κωνσταντίνου 4) στο Αιγάλεω, το ρακάδικο– μεζεδοπωλείο Ρακαδημία, έχει ταυτίσει το όνομά του με το νεανικό κοινό της περιοχής. Οικονομικοί και πλούσιοι μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών ή θαλασσινών συνοδεύονται με ρακή, ούζο, τσίπουρο ή κρασί.  Ευχάριστο περιβάλλον και φιλική εξυπηρέτηση στα συν.