Εκθέσεις φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, ενδιαφέροντα φεστιβάλ, λογοτεχνικοί περίπατοι και δημιουργικά εργαστήρια. Η δωρεάν ατζέντα του Σαββατοκύριακου τα έχει όλα και απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Έκθεση Φωτογραφίας

Δύο φίλοι –Γιάννης Γιαννάτος και Γιώργος Λιζάρδου– μοιράζονται το πάθος τους για τη φωτογραφία, στην έκθεση «Kontrast», στη γκαλερί Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55). Με τη διαφορετική ματιά του καθενός, στην έκθεση συνυπάρχουν το φως και οι σκιές με τα πληθωρικά χρώματα και τις αντιθέσεις. Σάββατο 10/11: 12.00-14.30.

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Από τις 11.00-14.00 την Κυριακή 11/11 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με ρομπότ, να γίνουν ήρωες σε video games και να ανακαλύψουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα βγαλμένα από το… μέλλον, λοιπόν, γεμίζουν το πρωινό της Κυριακής το οποίο τελειώνει με τον πιο ευχάριστο τρόπο: μια ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου σκιών με τον λατρεμένο καραγκιόζη σε ρόλο… επιστήμονα!

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Για επτά ημέρες από τις 8 έως και τις 14 Νοεμβρίου λαμβάνει χώρα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με περισσότερες από 60 συμμετοχές από το εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ να εξοικειωθεί το κοινό με τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας, γι αυτό και στο πλαίσιό του πραγματοποιούνται κινηματογραφικές προβολές και παράλληλες δράσεις με διάφορες θεματικές. Οι δράσεις αυτού του Σαββατοκύριακου αφορούν στην αφιερωματική θεματική του φεστιβάλ «Έρευνα και Καινοτομία» και πραγματοποιούνται από τις έξι το απόγευμα και μετά.

Εργαστήριο Σαπωνοποιίας

Ένα εργαστήρι για όσους επιθυμούν να μάθουν πώς παρασκευάζεται στο σαπούνι, πραγματοποιείται το πρωί της Κυριακής (11/11) στις 11.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Κατά την διάρκειά του οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις βασικές αρχές της τεχνικής παρασκευής φυσικού, χειροποίητου σαπουνιού, τη χρήση των αιθέριων ελαίων καθώς και το βασικό εξοπλισμό αλλά και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μέσα στο τρίωρο εργαστήριο θα παρασκευάσουν και το δικό τους φυσικό σαπούνι.

Λογοτεχνικός περίπατος

Το πρωί του Σαββάτου στις 10.30, ένας διαφορετικός περίπατος περιμένει τους μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους της πόλης. Με αφετηρία το Public Κολωνακίου και σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture μια βόλτα αφιερωμένη στην Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, αγαπημένη συγγραφέα βιβλίων για μικρούς και νέους, απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν διάφορα μέρη στο κέντρο της Αθήνας, που συνδέονται τόσο με την ίδια την συγγραφέα, όσο και με τους ήρωες των βιβλίων της.