O σαξοφωνίστας Marcus Strickland μαζί με το απαράμιλλο κουαρτέτο του Twi-Life, έρχονται στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

O Marcus Strickland είναι ίσως ο νεότερος master των πνευστών του 21ου αιώνα και πρωτοστατεί σ’ αυτό που σήμερα θεωρείται το παρόν και εν πολλοίς το μέλλον της δημιουργικής jazz. Μαζί του σ’ αυτές τις πρώτες συναυλίες με την μπάντα του στην Αθήνα, το κορυφαίο δημιούργημά του εδώ και περίπου μία 20ετία, το κουαρτέτο του Twi-Life.

Ένα σχήμα της λεγόμενης Spiritual Jazz, ένα είδος που ενώνει ευρηματικά την jazz και το hard bop groove, με το hip hop, το jungle, το afrobeat, το funk, ή την rock και το beat σ’ ένα καμβά Αφρο-φουτουριστικό.

Ο υποψήφιος για Grammy τενόρος σαξοφωνίστας Marcus Strickland γεννήθηκε στη Φλόριντα το 1979 και με τον δίδυμο αδελφό του ντράμερ E. J. ανέπτυξαν το ενδιαφέρον τους για την μουσική από πολύ μικροί. Οι πρώτες του επιρροές ήταν ο Joe Henderson, o Wayne Shorter κι ο σπουδαίος δάσκαλος Whit Sidener που τον βοήθησε να τελειοποιήσει την τεχνική του.

Με το ξεχωριστό του ταλέντο ως έφηβος ο Marcus «αντέγραψε» τις περίπλοκες αρμονίες του Parker και του Coltrane κι έμαθε την κουλτούρα του παιξίματος του σαξοφώνου, μέσω του Branford Marsalis. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως μέλος της μπάντας του Tom Harrell και μας εντυπωσίασε στην καταπληκτική συναυλία που είχαν δώσει με την Sheila Jordan! Ήταν εκείνη η χρονιά που κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ, στο οποίο έπαιξε και ο φίλος του Robert Glasper, ξεκινώντας περιοδείες με τη δική του μπάντα, ενώ όλοι μιλούσαν πλέον για το «ανερχόμενο αστέρι» της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

O Strickland και οι Twi-life με τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «The Universe’s Wildest Dream» – που δούλεψαν στην πανδημία – καθιερώνονται σαν ένα από τα αυθεντικά «prog» σχήματα. Στην περιοδεία του στην Ευρώπη και στις συναυλίες του στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 8 έως και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, θα έχει στην παρέα αυτή τον σπουδαίο μπασίστα Dion Kerr, τον Mitch Henry στα πλήκτρα και στο hammond και τον κορυφαίο ντράμερ Terreon Gully.

Πληροφορίες

Παρασκευή 8 – Δευτέρα 11 Μαρτίου
Παράστασεις: Παρασκευή & Σάββατο 22:30, Κυριακή & Δευτέρα 21:30
Τιμές εισιτηρίων: από 20€
Προπώληση εισιτηρίων: more.com, halfnote.gr

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς – 210 9213310