Εξαιρετικά πλούσια είναι η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, καθώς συνολικά 10 ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες! Παραγωγές από όλον τον κόσμο, θα καλύψουν κάθε θεατή, με μια μεγάλη γκάμα θεματολογίας που ξεκινά από θρίλερ και φτάνει σε κοινωνικές και σινεφίλ δημιουργίες.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Η Χώρα του Αύριο»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντμε τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Χιου Λόρι, Μπριτ Ρόμπερτσον

Στα χέρια της νεαρής Κέισι πέφτει μια θαυματουργή καρφίτσα, η οποία την ταξιδεύει σε ένα φουτουριστικό παράλληλο σύμπαν που μόνη αυτή μπορεί να δει. Όταν η απόδρασή της από την πραγματικότητα σταματά απότομα, η ιδιοφυής νεαρή προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να επιστρέψει σε εκείνο τον ονειρικό κόσμο. Την ίδια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του πλανήτη έχει ξεκινήσει…

«Ο Νόμος της Σιωπής»

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τζούλιους Έιβεριμε τους: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Αλίσια Βικάντερ, Μπρέντον Τουέιτις

Ο δεκαεννιάχρονος Τζέι Αρ βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, ο οποίος γίνεται ο προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή» ληστεία. Τα πράγματα μπλέκουν άσχημα όταν εμφανίζεται στη ζωή του νεαρού κακοποιού η στριπτιζέζ Τάσα.

«Καυτή Καταδίωξη»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αν Φλέτσερμε τους: Ρις Γουίδερσπουν, Σοφία Βεργκάρα, Ρόμπερτ Καζίνσκι

Η νευρωτική αστυνομικός Κούπερ μαζί με τη Λατίνα προστατευόμενη μάρτυρα Ντανιέλα Ρίβα αναγκάζονται να διασχίσουν το Τέξας κυνηγημένες από διεφθαρμένους μπάτσους και πάνοπλους κακοποιούς.

«Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε»

Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Φέλιξ Χέρνγκρενμε τους: Ρόμπερτ Γκούσταφσον , Ίβαρ Βικλάντερ, Νταβίντ Βίμπεργκ

Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.

«Θέλεις ή δεν Θέλεις;»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τονί Μαρσάλμε τους: Σοφί Μαρσό, Ζαν-Πιέρ Μαριέλ, Πατρίκ Μπριέλ

Ο Λαμπέρ και η Ζουντίτ είναι εθισμένοι στο σεξ. Η μία νιώθει υπέροχα γι’ αυτό, ο άλλος όμως προσπαθεί να το ξεπεράσει. Όταν, λοιπόν, γνωρίζονται και αρχίζουν να δουλεύουν μαζί ως σύμβουλοι γάμου, εκείνη κάνει τα πάντα για να τον ρίξει στο κρεβάτι κι εκείνος αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.

«Το Πνεύμα του Κακού»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκιλ Κένανμε τους: Σαμ Ρόκγουελ, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Κένεντι Κλέμεντς

Μια πενταμελής οικογένεια μετακομίζει σε ένα σπίτι στα προάστια, στο οποίο αρχίζουν να συμβαίνουν ανεξήγητα, απειλητικά φαινόμενα. Αυτά κορυφώνονται όταν η μικρή κόρη χάνεται, μέσα από μια ντουλάπα, σε μια άλλη διάσταση.

«Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Λικ Γκοντάρμε τους: Ελοΐζ Γκοντέ, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ

Ένας άντρας και μια παντρεμένη γυναίκα έχουν σχέση. Χωρίζουν και ξαναβρίσκονται, αυτήν τη φορά έχοντας μαζί τους κι έναν αδέσποτο σκύλο.

«Τρελή Αγάπη»

Αυστριακή ταινία, σκηνοθεσία Τζέσικα Χάουσνερμε τους: Μπίρτε Σνενκ, Σάντρα Χέλερ

Στο Βερολίνο των αρχών του 19ου αιώνα ο μελαγχολικός ποιητής Χάινριχ φον Κλάιστ γνωρίζει την παντρεμένη Ενριέτα Φόγκελ, θαυμάστρια του έργου του. Όταν εκείνη διαγιγνώσκεται με μια καταληκτική ασθένεια, ο Χάινριχ προσπαθεί να την πείσει να τον συνοδεύσει στην αυτοκτονία.

«Μανταρίνια»

Εσθονιακή ταινία, σκηνοθεσία Ζάζα Ουρουσάντζεμε τους: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν

Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα.

«Με την Πρώτη Ματιά»

Βραζιλιάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ντανιέλ Ριμπέιρομε τους: Γκιγιέρμε Λόμπο, Φάμπιο Άουντι, Τες Αμορίμ

Ο Λεονάρντο είναι ένας τυφλός μαθητής που περνάει τις περισσότερες ώρες με την κολλητή του Τζιοβάνα, περιμένοντας όπως όλοι οι έφηβοι κάτι συναρπαστικό που θα ταράξει τη συμβατική καθημερινότητά του. Ο ερχομός του καινούργιου συμμαθητή τους Γκάμπριελ αλλάζει τις ισορροπίες στη σχέση τους, αφού και οι δύο τον διεκδικούν με το δικό του τρόπο ο καθένας.