Το πολυσυζητημένο φιλμ «Zero Dark Thirty» που βασίζεται στην καταδίωξη και εν τέλει εξόντωση του γνωστού τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν, κάνει πρεμιέρα απόψε στις ελληνικές αίθουσες.

Η κινηματογραφική εβδομάδα περιλαμβάνει τη ρομαντική κομεντί «Μαθήματα Ενηλικίωσης», το γαλλοκαναδικό φιλμ «Λόρενς για Πάντα», καθώς και τον «Έρωτα της Βασίλισσας» του ελληνικής καταγωγής Νικολάι Αρσέλ.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Zero Dark Thirty»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου με τους: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κάιλ Τσάντλερ, Τζόελ Έντγκερτον, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τζέισον Κλαρκ

Η Μάγια είναι μια νεαρή πράκτορας της CIA στη Μέση Ανατολή, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν. Αφοσιωμένη εμμονοληπτικά στην αποστολή της, θα καταφέρει ύστερα από χρόνια να ανακαλύψει το κρησφύγετο του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, αλλά οι ανώτεροί της είναι διστακτικοί στο να οργανώσουν μια επιχείρηση εξόντωσής του.

«Μαθήματα Ενηλικίωσης»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπεν Λιούιν με τους: Έλεν Χαντ, Τζον Χοκς, Γουίλιαμ Μέισι

Ο 38χρονος τετραπληγικός ποιητής και δημοσιογράφος Μαρκ Ο’Μπράιεν δεν θέλει να είναι πλέον παρθένος και, αφού συμβουλευτεί τον ιερέα/εξομολογητή του, αποφασίζει να συναντήσει μια επαγγελματία σεξουαλική αναπληρώτρια.

«Λόρενς για Πάντα»

Γαλλοκαναδική ταινία, σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν με τους: Μελβίλ Πουπό, Ναταλί Μπέι, Σουζάν Κλεμάν

Ο Λόρενς είναι ένας νεαρός φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή και μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τη Φρεντ. Μια μέρα όμως της ανακοινώνει ότι νιώθει γυναίκα και θέλει να ντύνεται ανάλογα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιθυμεί να διακόψουν τη σχέση τους. Ενάντια σε όλους τους κοινωνικούς κανόνες, οι δυο τους δοκιμάζουν να προχωρήσουν μαζί…

«Ο Έρωτας της Βασίλισσας»

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ με τους: Μαντς Μίκελσεν, Τρίνε Ντίρχολμ, Αλίσια Βικάντερ, Μίκελ Μπόε Φόλσγκαρντ

Ο ψυχικά διαταραγμένος βασιλιάς της Δανίας Κρίστιαν Ζ΄ θα παντρευτεί τη δεκαπεντάχρονη ξαδέρφη του Καρολάιν Ματίλντα, ενώ λίγο αργότερα ο ριζοσπάστης οπαδός του Διαφωτισμού Γιόχαν Στρούνζε θα γίνει ο προσωπικός γιατρός του. Η επιρροή του επιστήμονα θα αρχίσει να αυξάνεται στην αυλή του μονάρχη, την ίδια στιγμή που συνάπτει παράνομο ερωτικό δεσμό με τη βασίλισσα.