Την ιστορία μιας κοπέλας που από βασίλισσα της ομορφιάς μεταμορφώνεται σε πιόνι ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, αφηγείται η ταινία «Miss Bala».

Θα μπορούσε να είναι μια απλή περιπέτεια, αν το θέμα του δεν ήταν τόσο σοβαρό – μα πάνω απ’ όλα, αν η πραγματικότητα δεν ξεπερνούσε τη φαντασία.

Σε μια χώρα που μετράει επισήμως 47.000 νεκρούς από τη στιγμή που ο πρόεδρος Καλντερόν κήρυξε πόλεμο στους παντοδύναμους drug lords, ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Χεράρδο Ναράνχο εμπνέεται από την αληθινή ιστορία της Λάουρα Σούνιγκα, πρώην Μις Λατινική Αμερική, που κατέληξε συνεργάτιδα ενός τεράστιου δικτύου παράνομων ουσιών με αντάλλαγμα την κορώνα των καλλιστείων.

Η κάμερα του Ναράνχο ακολουθεί δεξιοτεχνικά και κατά πόδας την πανέμορφη πρωταγωνίστρια Στέφανι Σίγκμαν στην αστραφτερή άνοδο της προς τη δόξα και την ταυτόχρονη κάθοδό της σε μια κόλαση βίας, αίματος, θανάτου και συμφερόντων, σ’ έναν πόλεμο χωρίς φανερούς νικητές ανάμεσα στα καρτέλ, την αστυνομία και το στρατό. Και κάνει τη φράση που εκστόμισε ο Πορφίριο Ντίας εκατό χρόνια πριν, «Καημένο Μεξικό! Τόσο μακριά από τον Θεό και τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες», ν’ ακούγεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Το «Miss Bala» συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ των Καννών, ενώ εκτέλεση παραγωγής έχουν κάνει οι Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγο Λούνα. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάιο από την Odeon.

Δείτε το trailer: