Συνεχίζονται οι προβολές στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης, με ελληνικές και ξενόγλωσσες ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, πρώτης προβολής, ντοκιμαντέρ και πολλές πρεμιέρες.

Σήμερα το πρόγραμμα ξεκινά στις 7 το απόγευμα με «Ciao Cirella», ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ Α’ προβολής, που αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας από την Ιταλία που διασκορπίστηκε σε όλη την υφήλιο. Στις 8 θα προβληθεί η ρωσική ταινία «Medea», Α’ προβολής, που αποτελεί σύγχρονη διασκευή της τραγωδίας του Σενέκα Μήδεια. Στις 9:15 το βράδυ, το Φεστιβάλ φιλοξενεί το βραβευμένο «Ithaca» του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, που παρουσιάζει δραματοποιημένο το ομώνυμο ποίημα του Καβάφη. Η βραδιά κλείνει με τη ρωσική ταινία «I shall remember», Α΄προβολής, που μέσα από μια οικογενειακή ιστορία παρουσιάζει την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης και του Ολοκαυτώματος.

Οι προβολές αύριο Παρασκευή ξεκινούν στις 6 το απόγευμα, με ταινίες μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, όπως και μια ταινία στο πλαίσιο του αφιερώματος «We can do», το «Οnce upon a train», ινδικής παραγωγής.

Στο Φεστιβάλ παρευρίσκεται, από την έναρξη ήδη, ο διακεκριμένος Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ της Κορίνθου, όπως και πολλών άλλων διοργανώσεων διεθνώς (New York’s Indian Film Festival κ.α.). Ο Vivek Singhania, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην πατρίδα του, έχει ξεκινήσει από το 2007 διεθνή καριέρα.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ με την τελετή λήξης με μουσικό πρόγραμμα από την γυναικεία χορωδία του ΚΕΠΑΠ Κορίνθου και την απονομή των βραβείων με το χρυσό Πήγασο που φιλοτέχνησε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Στις προβολές του φεστιβάλ η είσοδος για τους ανέργους είναι ελεύθερη, με την επίδειξη μόνο της κάρτας ανεργίας.