Αν ήσασταν από τους τυχερούς που την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου απολαύσατε σε κάποιον από τους υπέροχους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας, τη δεύτερη (μάλλον) θα την απολαύσετε στην Αθήνα.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε προτάσεις για να πιείτε το αγαπημένο σας ποτό ή κοκτέιλ υπό το φως της πιο ρομαντικής και ατμοσφαιρικής πανσελήνου του χρόνου.

Ark

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας βρίσκεται το Ark (Γρηγορίου Λαμπράκη 2), στο ύψος της Γλυφάδας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Σχεδόν πάνω στο κύμα δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί χώροι –ένα εστιατόριο, η κουζίνα του οποίου τιμά τις προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θαλασσινά, και ένα bar υψηλών προδιαγραφών– για όσους αναζητούν ένα μέρος με χαρακτηριστικά του γνωρίσματα την υψηλή ποιότητα, το εξαιρετικό service και το εκπληκτικό περιβάλλον.

Με μαγευτική θέα, προτιμήστε το τόσο για έναν καφέ, όσο και για ένα χαλαρό κρασάκι την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και  σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. 

Ιστιοπλοϊκός

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στον Πειραιά, στο γραφικό λιμανάκι του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός σας υποδέχεται σε έναν μοντέρνο χώρο με βασικά χαρακτηριστικά τα γήινα χρώματα, τις μοντέρνες γραμμές και έντονο το στοιχείο του ξύλου.

Με την αίσθηση ότι αιωρείστε πάνω από τη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα όμορφο περιβάλλον. Προτιμήστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι εικόνες που απλώνονται μπροστά σας απλά μαγικές.

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget. Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το roof garden του, το οποίο πιο ανανεωμένο από ποτέ σας υποδέχεται για τις βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.

Piu Verde

Με ασυναγώνιστο ατού την ειδυλλιακή τοποθεσία του μέσα στο καταπράσινο Άλσος του Παπάγου, το Piu Verde αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για ολόκληρο το κοινό της Αθήνας. Σε μια έκταση 3.000 τ.μ. γεμάτη με πεύκα, τρεχούμενα νερά και μια τεχνητή λίμνη θα έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο τοπίο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Το σίγουρο είναι ότι το Piu Verde θα σας κερδίσει αμέσως με τον κατάφυτο περίγυρο και την ατμόσφαιρά του.