Στο Χαλάνδρι και το Χολαργό θα βρείτε στέκια που προσφέρουν νόστιμες γεύσεις και πιάτα εμπνευσμένα, κυρίως, από την ελληνική κουζίνα. Τουλάχιστον οι προτάσεις που ακολουθούν παρακάτω.

Το τραπέζι γεμίζει με πιάτα που υμνούν την τοπική μας κουζίνα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται με ένα πιο μοντέρνο twist. Φυσικά, δεν λείπουν και οι επιλογές σε burger, οι οποίες γνωρίζουν ιδιαίτερη ζήτηση από το κοινό της πόλης.

ΘάΜα

Με κουζίνα εμπνευσμένη από τις πρώτες ύλες και τις γεύσεις της Μεσσηνίας, το ΘάΜα (Μεσογείων 242) στο Χολαργό ξεχωρίζει για τις γευστικές δημιουργίες του οι οποίες παράγονται βάσει παραδοσιακών συνταγών. Για το καλωσόρισμα σας υποδέχονται με ολόφρεσκο ζυμωτό ψωμάκι ψημένο στον ξυλόφουρνο, συνοδεία αυθεντικού κορωνέικου λαδιού, για να σας δώσουν μια μικρή ιδέα του τί πρόκειται να ακολουθήσει. Στα συν το φιλικό περιβάλλον και το ευγενικό προσωπικό.

Juicy Grill

Η φήμη από τα ζουμερά burgers του Juicy Grill στο Χολαργό (Λεωφ. Περικλέους 37) κάνει το γύρο της πόλης. Εδώ θα βρείτε, επίσης, σπιτικές σάλτσες, εκλεκτά steaks, δροσερές σαλάτες και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Το ψωμάκι του burger είναι είτε brioche (ολόφρεσκο ημέρας) είτε bagel (εισαγωγής από το εξωτερικό) για να προτιμήσετε εκείνο της αρεσκείας σας και να επιλέξετε τον συνδυασμό που θα σας κάνει να γλείφετε ακόμη και τα δάχτυλά σας.

Μυστικός Κήπος

Αν και το όνομά του είναι παραπλανητικό, δεν πρόκειται για καθόλου μυστικό, καθώς ο Μυστικός Κήπος αποτελεί μία από τις πιο κλασικές επιλογές για φαγητό στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 21). Τα τραπέζια της αυλής γεμίζουν ευφάνταστα και δημιουργικά πιάτα, τα οποία στην κυριολεξία γίνονται ανάρπαστα.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται στο Χαλάνδρι, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, η αυλή της βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.   

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί στο Χαλάνδρι (Φιλικής Εταιρείας 25) από το 1946. Ο διάκοσμός του μπορεί να σας φανεί απλοϊκός -μην περιμένετε επιτηδευμένο design και προσεγμένο ύφος- όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις. Φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκορα κρασάτο.