Καλοκαιράκι χωρίς ψαράκι δεν γίνεται. Ειδικά όταν συνοδεύεται από παγωμένο ούζο ή τσίπουρο αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για μια απολαυστική έξοδο.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς στην Αττική θα βρείτε value for money γευστικές επιλογές, όπως και αυτές που ακολουθούν παρακάτω.

Η Λέσβος

Ένα από τα πιο παλιά γευστικά στέκια στα Εξάρχεια, που έχει συνδυάσει το όνομά του με το παρελθόν της περιοχής. Η Λέσβος, επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο38) είναι ένα μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Κι αν δεν προλάβετε θα το κάνετε την επόμενη φορά, καθώς αν βρεθείτε έστω και μία φορά εδώ σίγουρα θα επιλέγετε τη Λέσβο ξανά και ξανά για τους σπιτικούς της μεζέδες.

Ο Φόρος

ταβέρνα Ο Φόρος

Μετά το Λαύριο, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Θορικό, ο Φόρος είναι μια ψαροταβέρνα που ξεχωρίζει για το σωστά ψημένο ψάρι της. Στα πιάτα, ωστόσο, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει εδώ τα τηγανητά καλαμαράκια, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι, η πλούσια γαριδομακαρονάδα και τα μύδια με σος μουστάρδας.

Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, ενώ φημίζεται και για το σωστό του τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Λαγουδέρα

Μεζεδοπωλείο Λαγουδέρα

Από τις πιο διάσημες επιλογές στο Πέραμα, για τα νόστιμα θαλασσινά και τις μεγάλες μερίδες της. Η Λαγουδέρα (Λεωφ. Δημοκρατίας 33) είναι ένα από τα πιο κλασικά ψαρομάγαζα στην ευρύτερη περιοχή, με νησιωτικό περιβάλλον και ένα σωρό καλούδια από το βυθό της θάλασσας. Και όλα αυτά σε λογικές τιμές.