Με μία γενική και αφηρημένη προσέγγιση του θέματος «Οικογένεια», η έκθεση φωτογραφίας μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 8:00 το βράδυ, στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.

Φιλοδοξία να οδηγήσουν τους θεατές σε συγκινησιακά δικούς τους οικείους χώρους και σε  δικές τους προσωπικές αναμνήσεις με 300 περίπου φωτογραφίες που – τουλάχιστον οι περισσότερες – στηρίζονται σε αποτύπωση, μεταφορά και μεταμόρφωση οικείων χώρων του φωτογράφου.


Σάκης Δαζάνης

Σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, η «Οικογένεια», δεν είναι μια έκθεση οικογενειακών σχέσεων, ούτε μια ειλικρινής και πιστή καταγραφή συγγενικών προσώπων. Μπορεί να εικονίζονται (οποιαδήποτε) πρόσωπα, κατοικίες ή αντικείμενα, αρκεί να παραπέμπουν σε αυτό, που αποτελεί την αίσθηση μιας οικογένειας.


Κατερίνα Παττακού

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου, επιχειρεί να υπογραμμίσει μια στροφή πολλών φωτογράφων των ημερών μας στον αποκλειστικά προσωπικό τους περίγυρο. Σε έναν χώρο που, για πολλά χρόνια, είχε αφεθεί και περιορισθεί – ίσως, και με κάποια περιφρόνηση – στη λεγόμενη αναμνηστική και ερασιτεχνική φωτογραφία


Περικλής Αντωνίου

Με ιδρυτή και πρόεδρό του τον φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας και συγγραφέα θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο, Πλάτωνα Ριβέλλη, ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988, με έδρα την Αθήνα, και σήμερα αριθμεί περί τα 250 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει την οικονομική του ανεξαρτησία.


Ανδρέας Σχοινάς


Γιάννης Ζήσης

Ελένη-Μαρία Χρυσικού