Το φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά και υπάρχουν τα καθιερωμένα μεζεδοπωλεία της πόλης για να μας κάνουν να ξεχνάμε την γλυκιά μελαγχολία που συνοδεύει την εποχή του χρόνου που διανύουμε. Νόστιμοι μεζέδες, κρασάκι και τσιπουράκι και, φυσικά, καλή παρέα, αποτελούν το καλύτερο «αντίδοτο» σε ό,τι «σκοτεινιάζει» την διάθεσή σας.

Σαραντατρίο

Σαραντατρίο

Στο κέντρο του Νέου Κόσμου (Αμβροσίου Φραντζή 43) σε μια στοά που φέρνει στο νου εικόνες από την παλιά Αθήνα το Σαραντατρίο (από τον αριθμό της οδού όπου βρίσκεται) γίνεται αμέσως στέκι. Όμορφος και περιποιημένος χώρος, με μια τέλεια, αυλή που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, κυρίως λόγω των παραδοσιακών του πιάτων. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν πρωτότυτα πιάτα που συναρπάζουν.

Γάκιας

Μεζεδοπωλείο Γάκιας

Από τα στέκια σημεία αναφοράς όχι μόνο για τη Νέα Ερυθραία όπου και εντοπίζεται, αλλά για όλα τα βόρεια προάστια. Στο Γάκια (Ευαγγελίστριας και Κρήνης) με αισθητική μοντέρνου καφενείου, θα έρθετε για την ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, το φιλικό περιβάλλον και το παρεΐστικο κλίμα. Μια μεγάλη γκάμα σε μεζέδες -με βάση το κρέας ή το ψάρι και τα θαλασσινά- βρίσκεται στη διάθεσή σας, κάνοντας την επιλογή μια δύσκολη υπόθεση. Διαθέτει ενημερωμένη λίστα σε τσίπουρα και ούζα.

Ρακί Μεζέ

Ρακί Μεζέ

Από τα μεζεδοπωλεία που αποτελούν αφορμή για να βρεθεί κανείς στην Καλλιθέα. Το Ρακί Μεζέ έχει συνδυάζει το όνομά του με την αυθεντική ψαροφαγία, με μεζέδες που παρασκευάζονται από επιλεγμένα ψάρια και θαλασσινά. Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο, όπου και ανήκει. Τα πιάτα είναι βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ενώ συνοδεύονται ιδανικά από άφθονη ρακή.

Ρακουμέλ

Ρακουμέλ

Ένα αυθεντικό ρακάδικο- ρακοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας (Εμμανουήλ Μπενάκη 71), που μυεί του θαμώνες του, πια, στην φιλοσοφία της κρητικής κουζίνας. Ο ιδιοκτήτης του έχει καταγωγή από την Ιεράπετρα, ενώ στην κουζίνα η μητέρα του μαγειρεύει καθημερινά σπιτικές λιχουδιές. Αυθεντικά κρητικά πιάτα όπως γαμοπίλαφο, χοχλιοί μπουμπουριστοί, γίδα βραστή, σφακιανή πίτα με μέλι γίνονται ανάρπαστα. Πιείτε ρακή από τη Σητεία και ρακόμελο με αρωματικά από την Κρήτη.